Made in Limburg

Limburg bruist van het filmtalent! Benieuwd wat zij te bieden hebben? Bekijk in deze collectie maar liefst 12 shorts die gemaakt zijn in Limburg, het mooie zonnige zuiden, met steun van het Limburg Film Fonds. 

Drama

Wine

Science-fiction / Drama

Mischa

Drama / Historisch

Voor Galg en Rad

Drama

Convoi Exceptionnel

Drama / Familie

All There Is

Drama

Schaduwjager

Drama / Dans

Flight of Life

Drama / Thriller

Voorbij

Drama / Geschiedenis

Anatole

Thriller / Fantasy

Wall #4

Drama / Komedie

Fucking Cola

Documentaire

Wachtkamer

Kijk deze korte films nu voor slechts €6,99!

Voor slechts €6,99 kijk je nu naar deze collectie pareltjes uit Limburg: Made in Limburg! Met een van onze passes is deze collectie en zijn vele andere shorts gratis te bekijken.

Welke films krijg je te zien?

Wine is een kort familiedrama gebaseerd op elementen uit de jeugd van de regisseuse, Anna Demianenko. Nadat ze haar familie tien jaar niet heeft gezien, is Sanne gedwongen om een nacht te verblijven in haar ouderlijk huis om te wachten tot haar vader ontwaakt na een heftige operatie. Met maar weinig zin in een verzoening, vreest Sanne in gedachten dat met de dood van haar vader ze misschien wel nooit meer een onderdeel zal zijn van dit gezin.

Voorbij, over de relatie tussen een getraumatiseerde jonge vrouw en haar moeder, werd op 11, 12 en 13 januari 2013 opgenomen op locatie in Luik (België) en Heerlen. Gaite Jansen (Hoe duur was de Suiker), Susan Visser (Gooische Vrouwen) en Egbert-Jan Weeber (Moeder, ik wil bij de Revue) spelen de hoofdrol in deze korte suspense-­film van regisseur en producent Elbe Stevens (Code M.).

Voor Galg en Rad is een korte film over de legende van de Bokkenrijders en werd voor meer dan twintig filmfestivals geselecteerd. Hier werden ook enkele prijzen en nominaties in de wacht gesleept. De hoofdrollen worden gespeeld door Joes Brauers en Tygo Gernandt. De film werd mogelijk gemaakt met bijdragen van de Provincie Limburg, gemeente Schinnen, gemeente Heerlen, gemeente Onderbanken, Prins Bernhard Cultuurfonds en crowdfunders via CineSud en CineCrowd.

Door de lens van een view-master kijkt een jongen naar foto's van zichzelf in de toekomst. Zijn gedroom komt abrupt ten einde wanneer iemand de view-master van hem afpakt en ermee vandoor gaat. Om zijn toekomst weer in eigen handen te nemen moet hij de achtervolging inzetten. Wat volgt is een zoektocht in een labyrint gevuld met verrassingen, tegenslagen en persoonlijke groei.

Hoewel Mischa een onvervalste science-fiction film mag worden genoemd, staat de vader-zoon relatie centraal in de film. Verteld in niet-chronologische volgorde volgen droomsequenties en ware gebeurtenissen elkaar af in deze eigenzinnige debuutfilm van regisseur Remy Kooi.

Flight of Life is een visuele reis. In deze korte film zijn we getuige van een jong stel vlak voor een auto-ongeluk. De film is een kruising tussen het ongeval, hun laatste uren samen en momenten uit hun relatie. 

Als begeleider van convoi expcetionnel is Ronnie hectische situaties gewend. Maar als vrijgezel van veertigplus nog bij je moeder inwonen, is andere koek. Haar grootste wens is oma worden. En nu ze terminaal zegt te zijn, begint de tijd te dringen. Ronnie besluit haar wens in vervulling te laten gaan, maar hoe? 

Anatole Deibler (1863-1939) was een Franse beul die betrokken was bij nagenoeg 400 executies. In de film Anatole toont regisseur Elbe Stevens een doodnormale dag uit het leven van de beul. Hij staat op, volgt zijn ochtendroutine, maakt zich op voor een executie en fietst aan het eind van de dag weer ‘gewoon’ naar huis. Op weg naar de volgende dag.



In een wereld die volledig is vernietigd, worstelt een vader om niet toe te geven aan zijn steeds groeiende wanhoop in het bijzijn van zijn jonge dochter, terwijl zij aan de andere kant geen manieren meer heeft om hem te laten stoppen met zich zorgen te maken en hem te laten zien dat er nog hoop is.

Wanneer het bioscooppubliek de film die ze kijken belachelijk begint te maken, nemen de gebeurtenissen in de bioscoop een onverwachte wending.

Hoe breng je tijd door, zonder toegang tot een baan of vermaak? Dit documentaire-portret gaat over de impact van wachten op acht jonge mensen, die hun asielprocedure uitzitten in een asielzoekerscentrum in Heerlen.

Een zwaar onderwerp op een luchtige manier verteld: het idee voor deze film is ontstaan uit een fantasie over de stotterende neef van regisseur Sophie van de Pol. Sophie dacht vaak aan hoe het zou zijn wanneer haar neef alles zou kunnen zeggen wat hij denkt, zonder belemmeringen. Zal ze deze fantasie in Fucking Cola werkelijkheid laten worden, of blijkt de onzekerheid en frustratie de stotterende Stef toch te groot?