Mischa

Vandaag is de dag dat Mischa de ruimte in wordt gelanceerd, vandaag is de dag dat hij eindelijk zijn vader trots kan maken. Hoewel Mischa een onvervalste science-fiction film mag worden genoemd, staat de vader-zoon relatie centraal in de film. Verteld in niet-chronologische volgorde volgen droomsequenties en ware gebeurtenissen elkaar af in deze eigenzinnige debuutfilm van regisseur Remy Kooi.

makers

Remy Kooi

Release datum

01 januari 2015

Land van herkomst

Nederland

Genre

Science-fiction, Drama

Duur

12 minuten

Taal gesproken

Russisch

Ondertiteling

Engels

Crew

  • Director

    Remy Kooi

Festivals

Nederlands Film Festival, Go Short Nijmegen, Bogota Short Film Festival , Regina International Film Festival and Awards , Euregion Film Festival, Meliorist Film Festival, Short of the Year

Eigenzinnig en ambitieus debuut.

Binge-worthy, omdat:

  • De regisseur verbluffende VFX-werelden heeft weten te creëren.
  • De film voor meer dan 45 festivals geselecteerd werd en 6 prijzen won.
  • De muziek en het sound-design van Sander Pleijsier de sterke visuele vertelling naar een nog hoger niveau tillen.

Over de film

Hoewel Mischa een onvervalste science-fiction film mag worden genoemd, staat de vader-zoon relatie centraal in de film. Verteld in niet-chronologische volgorde volgen droomsequenties en ware gebeurtenissen elkaar af in deze eigenzinnige debuutfilm van regisseur Remy Kooi.

Over de maker

Remy Kooi werd in 1987 geboren in Margraten, Limburg. Al aan zijn studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht liet hij een sterke interesse zien voor het scheppen van unieke werelden, vaak gesitueerd in het verleden. Ook Mischa speelt zich ogenschijnlijk af in een Sovjet-achtige setting. Al kan het ook zomaar om een volledig eigen gecreëerde wereld gaan.

Voor Remy gaat Mischa vooral over het achtergesteld voelen als kind. “Om het isolement te visualiseren heb ik van Mischa een kosmonaut gemaakt, een van de eerste. Astronauten en kosmonauten worden in de geschiedenisboeken neergezet als helden. Helden die het onmogelijke hebben bereikt. Hier gaat het echter niet om heldendaden. Mischa reikt naar de sterren, maar is geen held. Het gaat over zijn verhaal, zijn herinneringen, zijn familie."

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?