Uitgelicht: korte films in oktober!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit. Oktober is de herfstmaand en ook de maand van Halloween! Ook wij vieren dit jaar Halloween met CineSud Fright Night en daarom lichten we deze maand een favoriete genre uit; Horror! Durf jij het aan?

  • The Hangman (2017, Tim Sagl, 7 minuten)

Tijdens het spelen van het spelletje Galgje worden twee zussen bedreigd door een mysterieuze man, die zich in de tuin ophangt. Als de vermoedelijk dode man in hun huis verschijnt, moet Nancy haar jonge zus tegen de kwade indringer beschermen. Maar hoe kun je een spel winnen dat je al verloren hebt?

  • Lippen (2020, Nicole Tegelaar, 14 minuten)

Een kliniek voor plastische chirurgie werkt met een menselijke catalogus. In plaats van lichaamsdelen te perfectioneren met fillers of chirurgie, kunnen cliƫnten kiezen uit de neuzen en lippen van anderen. Degene met dit gewenste lichaamsdeel wordt opgespoord en ervan ontdaan.

  • Netflix & Chill (2017, Michael Middelkoop, 7 minuten)

Na maandenlang geflirt en geapp krijgt een jongen eindelijk het zo verlangde bericht van het meisje van zijn dromen: of hij zin heeft om langs te komen. Haar ouders zijn namelijk een weekendje weg en ze heeft zin in uitdagende, erotische gezelligheid, met Netflix op de achtergrond. Terwijl de uren wegtikken, beseft de jongen die dacht te zullen gaan scoren dat er iets heel anders op het spel staat dan zijn maagdelijkheid.

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen.

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit