Uitgelicht: korte films in januari!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. Nogmaals de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. We hopen op een 2023 gevuld met rode lopers, netwerk drinks, events en natuurlijk nog meer film! Het is weer een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk in ons leven en daarom lichten we deze maand een aantal films over verschillende gebeurtenissen die kunnen gebeuren in ons leven. Het leven is veelzijdig en wij kunnen niet wachten om jullie te zien in dit nieuwe jaar om samen nieuwe herinneringen te maken. 

  • Het begin en het einde (2019, Wessel van Wanrooij & Sean Louw, 7 minuten)

Tijdens een ijskoude winternacht rijdt een zwangere politieagente een man aan. Ze probeert haar misdaad te verhullen, maar wordt betrapt door twee bejaarde mannen. Het begin van onverwachte ontwikkelingen.

  • Leven (2014, Paul Haans, 16 minuten)

Leven gaat over drie mensen die iets met elkaar gemeen hebben, maar elkaar niet kennen. We volgen de jonge ambitieuze Marijn (Buddy Vedder). We zien Mats (Tim Haars) en zijn vader die al jarenlang een eigen visserij hebben. Midas (Peter Faber) gaat met de urn van zijn overleden vrouw naar Schiermonnikoog om daar de as van zijn geliefde uit te strooien.

  • Kind (2018, Joren Molter, 9 minuten)

Ella neemt haar dochtertje Sam en Dora, het dochtertje van een collega, mee naar een museum. Samen dwalen ze door het moderne museum, strijken neer bij installaties en trakteren zichzelf op een ijsje. En dan struikelt Dora. Terwijl Ella de schaafwond verzorgt, ontstaat een verwarrende situatie.

Cinemakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen!

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit