Uitgelicht: korte films in februari!

Blogpost | Cinemakers

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit. Deze maand werpen we een blik op films die nu gratis te zien zijn. Registreer je gratis en start met kijken!

  • Ik kan vliegen (2017, Ruwan Heggelman, 8 minuten)

Een verbintenis tussen twee mensen, die tijd en ruimte overstijgt. De komisch-romantische film Ik Kan Vliegen vertelt het verhaal van Sven en Lisa, die elkaar ontmoeten in het stadse nachtleven. Lisa is op weg naar het station, maar laat zich door Sven verleiden om op zijn rug te springen zodat hij kan bewijzen dat hij kan vliegen. Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.

  • Het verborgen reisbureau van Oom Tahar (2019, Chris Frieswijk, 7 minuten)

In deze korte documentaire stelt de tachtigjarige Tahar zijn appartement in het noorden van Tunis open voor couchsurfers van over de hele wereld. Hij biedt de reizigers kosteloos een slaapplek aan en maakt er werk van ze het ware Tunesië te laten zien. Backpacker Ali uit de Malediven is één van hen.

  • Gilles (2016, Jordi Wijnalda, 6 minuten)

Tijdens een zaterdagnacht in een buitenwijk van Parijs treft een extreemrechtse nationalist een orthodoxe moslim. Ze delen hun frustratie over hoe de maatschappij hen wegzet als stereotypes. Onverwacht blijken ze toch iets gemeen te hebben: hun haat tegenover homoseksuelen.

CineMakers | Shorts

Bekijk deze en meer shorts nu meteen.

Breng me naar Shorts

Meer actualiteit