Cinemakers Behind the Scenes #10 | Michiel ten Horn

Blogpost | Cinemakers

Vanaf maart 2022 gaan we maandelijks in gesprek met filmmakers over één van hun projecten in de CineMakers Podcast Behind the Scenes. In deze tiende editie een gesprek met filmmaker Michiel ten Horn over zijn nieuwe familiefilm Hotel Sinestra. 

Cinemakers Behind the Scenes # 10 | Michiel ten Horn

Michiel ten Horn | Hotel Sinestra


Michiel studeerde animatie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij in 2007 afstudeerde. Na zijn succesvolle debuutfilm De ontmaagding van Eva van End, die in wereldpremière ging op het Toronto International Film Festival, plaatste het prestigieuze Amerikaanse filmtijdschrift Variety ten Horn als een van de 'Tien Europese regisseurs om in de gaten te houden'. Aanmodderfakker werd genomineerd voor Beste Regie en won de prijs voor Beste Film, Beste Scenario en Beste Acteur op het Nederlands Film Festival. 

Hotel Sinestra is de nieuwste film van Michiel ten Horn die met 100.000 bezoekers de Gouden Film heeft gehaald. Hotel Sinestra ontvangt hiermee de eerste Gouden Film Award van 2023. De film is te zien in meer dan 100 bioscopen door het hele land. Hotel Sinestra gaat over kinderen die het opeens voor het zeggen hebben als hun ouders verdwijnen.

Meer actualiteit