CineMakers Behind the Scenes #16 | Martijn Smits

Blogpost | Cinemakers

In de CineMakers Podcast Behind the Scenes gaan we maandelijks in gesprek met filmmakers over één van hun projecten. In deze editie een gesprek met filmmaker Martijn Smits (bekend van o.a. Zombibi, Mees Kees reeks en Superjuffie!) over De Oneindige Slijmfilm.

CineMakers Behind the Scenes #16 | Martijn Smits

Martijn Smits | De Oneindige Slijmfilm

Martijn Smits (1975) studeerde in 2002 af in Regie aan de Nederlandse Hogeschool voor de Kunsten. Hij begon zijn carrière als commercieel regisseur en schreef/regisseerde bekroonde korte films, zoals The Bug (2007) en Brothers Keeper (2008). Sinds 2012 is hij een succesvolle filmregisseur, met talloze commercials op zijn naam. Zijn debuutfilm Zombibi (2012) werd internationaal verkocht. Hij schreef/regisseerde de comedyserie Popoz (2013-2014) en de gelijknamige speelfilm (2015) die een Gouden Film Award ontving. In 2018 bracht hij de eerste Nederlandse superheldenfilm Supperjuffie! uit, gevolgd door Mees Kees in de Wolken (2019) met beiden meer dan 300.000 verkochte tickets. Nu draait zijn langverwachte vijfde speelfilm, De Oneindige Slijmfilm, het vervolg op De Grote Slijmfilm, de meest succesvolle Nederlandse familiefilm van 2020.

De film is het vervolg van de film van 2020. Het avontuur van het meisje Indy gaat verder in dit nieuwe hoofdstuk. Een mysterieuze slijmsteen met enorme magische krachten is op aarde beland. Wanneer de slechterik Xenia Kobalt de steen in handen krijgt, zorgt dit voor heftige ruzies onder de mensen. Indy en haar vrienden nemen de taak op zich om de slechterik te verslaan en een einde te maken aan de chaos. De film is nu te zien in de bioscoop!

Meer actualiteit