CineMakers Behind the Scenes #13 | Aaron Rookus & Wander Theunis

Blogpost | Cinemakers

Vanaf maart 2022 gaan we maandelijks in gesprek met filmmakers over één van hun projecten in de CineMakers Podcast Behind the Scenes. In deze dertiende editie een gesprek met filmmakers Aaron Rookus & Wander Theunis, over Goodbye Stranger. Het muzikale speelfilmdebuut van Aaron Rookus, naar een scenario van Wander Theunis. 

CineMakers Behind the Scenes #13 | Aaron Rookus & Wander Theunis

Aaron Rookus & Wander Theunis | Goodbye Stranger


Aaron Rookus (1983) heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij in 2008 afstudeerde met de film I Wish I Could Share The Happiness Of Being Alone With Someone Else. Ook heeft hij filmwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In 2012 werd zijn film Woensdagen genomineerd voor de Filmprijs van de Stad Utrecht. Naast zijn werk als regisseur is Rookus docent aan de HKU. Hij heeft ook de One Night Stand-film Een goed leven geregisseerd, waarvoor actrice Ariane Schluter de Gouden Kalf voor Beste Actrice Televisiedrama won. Wander Theunis werkt momenteel als scenarist. Hij heeft een studie aan de Nederlandse Filmacademie voltooid en een diploma in Mediastudies en Amerikanistiek behaald in Amsterdam. 

Goodbye Stranger is het muzikale speelfilmdebuut van Aaron Rookus, naar een scenario van Wander Theunis. De film gaat over Paul en zijn dromen en ambities. De film gaat over het maken van moeilijke keuzes en de vraag wanneer men tevreden is. De film beleefde zijn wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam en is nu eindelijk te zien in de bioscoop.

Meer actualiteit