Viswijf

Een mantelzorgster verlaat voor het eerst in haar leven haar zorgbehoevende zus.

Viswijf

€ 2,09 met een Shorts pass of CineMakers pass

makers

Jörgen Scholtens

Release datum

06 juni 2018

Land van herkomst

Nederland

Cast

Nastassia Firestone, Hiske Bongaarts, Hetty Heyting, Ton Feil

Genre

Komedie

Duur

7 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

 • Director

  Jörgen Scholtens

 • Producer

  Hiske Bongaarts

 • Producer

  Nastassia Firestone

 • Producer

  Jörgen Scholtens

 • Writer

  Jörgen Scholtens

 • Writer

  Pepijn van Weeren

Awards

48 Hour Film Project Amsterdam - Best Film, 48 Hour Film Project Amsterdam - Best Editor, 48 Hour Film Project Amsterdam - Best Director, 48 Hour Film Project Amsterdam - Audience Award

Festivals

48 Hour Film Project Amsterdam

"Zwart, wit en alle kleuren daar tussenin."

Viswijf

Binge-worthy, omdat:

 • Deze film in maar 48 uur gemaakt werd.
 • De film lijkt op een modern sprookje.
 • De mooie muziek de sprookjesachtige sfeer nog versterkt.

Over de film

Een mantelzorgster verlaat voor het eerst in haar leven haar zorgbehoevende zus. Gelukkig is er Gerda van de thuiszorg. Toch?

Viswijf is gemaakt in het kader van het 48 Hour Film Project Amsterdam en werd verkozen tot beste film. Daarnaast won het nog vier andere prijzen. Het 48 Hour Film Project is een competitie waar zo’n 30 teams van filmmakers met elkaar de uitdaging aangaan om in 48 uur in korte film te maken. In deze film moeten een aantal verplichte elementen worden verwerkt die de filmmakers pas aan het begin van de 48 uur krijgt. Al het creatieve werk moet dan ook gedaan worden binnen de 48 uur, van schrijven tot montage. De verplichte elementen vanuit het 48 Hour Film Project waren: de film moest een komedie gaan worden, gaan over Alene (sieradenmaakster), er moest een spuitbus in de film voorkomen en tot slot de zin “Zwart, wit en alle kleuren daar tussenin".

Regievisie

“Ik maak graag films die plaatsvinden in een wereld vol magisch realisme,” vertelt regisseur Jörgen Scholtens. “Komediefilms vermengd met enkele absurde en tragische ingrediënten die het publiek tot lachen brengen, maar ze ook op een dieper niveau ontroert. Bijvoorbeeld: met mijn film Koekoek! laat ik graag op een absurde en komische manier zien wat het betekent dat we leven in een wereld die draait om vooruitgang en een dagelijks leven waarin ons gedrag steeds meer wordt beheerst door digitalisering.”

Over de maker

Jörgen Scholtens is acteur en filmregisseur. Hij is actief als acteur sinds 2007, toen hij te zien was in meerdere (korte) films en in de populaire serie ONM van BNN. Na vijf jaren acteren in verschillende films en tv-series verzamelde hij een filmcrew om zich heen om zijn eerste eigen korte film te maken. En met succes! In 2018 won Jörgen drie keer op rij het 48 Hour Film Project.

Zijn film Masterclass werd op het Filmapalooza Filmfestival in Orlando verkozen tot één van de beste 48 Hour-films wereldwijd. In 2019 regisseerde Jörgen zijn eerste onafhankelijke film. De korte film Koekoek! werd vol lof ontvangen op het Nederlands Film Festival en is geselecteerd voor de Selected Dutch Shorts van 2019 – een selectie van de beste Nederlandse korte films van het jaar.

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?