To the hills & back

aangeboden door Dutch Mountain Film Festival

Momenteel niet beschikbaar
Let op: alleen beschikbaar in De Benelux en Duitsland

makers

Mike Quigley

Release datum

01 juni 2022

Land van herkomst

Canada

Genre

Documentaire

Duur

46 minuten

Taal gesproken

Engels

* NEDERLANDSE PREMIÈRE * In een afgelegen hut in het achterland met op de achtergrond de magnifieke Canadese Rockies ontmoeten een ervaren berggids en zijn dochter elkaar en reflecteren ze op hun leven in de bergen. Haar familie draagt ??de erfenis van de berggidsen met zich mee en deelt de geschiedenis van degenen die zijn gekomen en gegaan, sommigen te vroeg.

Er zijn al lawine-ongelukken gebeurd in de bergen sinds de eerste mensen er naartoe liepen. De film leert ons veel over de ontwikkeling van de wintersport. Hij neemt ons mee van de vroege pioniers naar de liefhebbers van nu. De focus van de film ligt echter op de verhalen en het lot van mensen wier leven is beïnvloed door ingrijpende gebeurtenissen. Ze hebben dierbaren verloren of zijn zelf betrokken bij een ongeval.

Veel van deze verhalen hebben opvallende overeenkomsten waar we van kunnen leren. Over ongelukkige fouten, veelvoorkomende valkuilen en beslissende momenten waarop het de verkeerde kant op ging. Deze film laat op aangrijpende wijze zien dat de schoonheid van de bergen altijd gepaard gaat met gevaren en risico’s.

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?