Netflix & Chill

Na maandenlang geflirt en geapp krijgt een jongen eindelijk het zo verlangde bericht van het meisje van zijn dromen: of hij zin heeft om langs te komen.

Netflix & Chill

Trailer

makers

Michael Middelkoop

Release datum

24 september 2017

Land van herkomst

Nederland

Cast

Yannick Jozefzoon, Romy Gevers, Loïs Baltus

Genre

Komedie, Romantiek, Horror

Duur

7 minuten

Taal gesproken

Silent

Crew

 • Director

  Michael Middelkoop

 • Producer

  Wim Boven

 • Producer

  Casper Eskes

 • Producer

  Niek Teunissen

 • Writer

  Michael Middelkoop

Festivals

Nederlands Film Festival, ShortCutz Amsterdam, Go Short Nijmegen, Amsterdamned Film Festival, Hollywood Horrorfest

"Alles in deze film is op feiten gebaseerd, maar niets in deze film is gebeurd zoals de feiten."

Michael Middelkoop

Regisseur Netflix & Chill

Binge-worthy, omdat:

 • Geen enkele date meer hetzelfde zal zijn.
 • De film toont wat er gebeurt als iemand compleet in onze huidige bingewatch-verslaging doorslaat.
 • De film op een satirische manier de ongemakkelijke ervaringen in de kalverliefde - vooral in ons digitale tijdperk - laat zien.

Over de film

Na maandenlang geflirt en geapp krijgt een jongen eindelijk het zo verlangde bericht van het meisje van zijn dromen: of hij zin heeft om langs te komen. Haar ouders zijn namelijk een weekendje weg en ze heeft zin in uitdagende, erotische gezelligheid, met Netflix op de achtergrond. Terwijl de uren wegtikken, beseft de jongen die dacht te zullen gaan scoren dat er iets heel anders op het spel staat dan zijn maagdelijkheid.

Regisseur Michael Middelkoop: “Ik heb de film gemaakt om mijn eigen ongemakkelijke ervaringen in de tienerliefde om te gieten naar een excentrieke satire voor het digitale tijdperk. Alles in deze film is op feiten gebaseerd, maar niets in deze film is gebeurd zoals de feiten.”


De Ontmoeting

Netflix & Chill werd gemaakt in het kader van het talentontwikkelingstraject De Ontmoeting. De Ontmoeting is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen VERS & CineCrowd. Het traject brengt nieuwe makers, professionals en publiek samen.

Over de maker

Schrijver en regisseur Michael Middelkoop studeerde Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en haalde een Bachelor in Filmwetenschappen. Sindsdien regisseert hij videoclips en commercials, voor artiesten als Anouk, Lil Kleine en Dio en merken als Tele2, Patta en Albert Heijn.

In 2017 schrijft en regisseert hij Netflix & Chill. De korte film ging in première in de debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival en is uitgezonden door BNNVARA/3LAB. In 2018 regisseert hij de succesvolle webserie Vakkenvullers (NL Film, AVROTROS) en wint hij de serie contest van 3LAB met de pilot Bad Influencer (NL Film, AVROTROS).

In 2019 schrijft en regisseert hij in het kader van het Filmfonds Shorts traject de film Snor, die in wereldpremière ging op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2019 en ook geprogrammeerd werd op het prestigieuze Palm Springs International Short Film Festival.

Momenteel werkt hij aan de zwarte komedie Woke met Halal Film en de thriller Cronos, een productie van BNN VARA en Family Affair Films in het kader van One Night Stand CENTRAAL.Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?