Lippen

Wanneer Lily wakker wordt in een surrealistische cosmetische kliniek en merkt dat ze nieuwe lippen op haar gezicht heeft, probeert ze te achterhalen wat er met haar gebeurd is. Een kleurrijke, gestileerde trip met killer lipstick.

Lippen

Trailer
€ 2,09 met een Shorts pass of CineMakers pass
Let op: alleen beschikbaar in De Benelux

makers

Nicole Tegelaar

Release datum

01 september 2020

Land van herkomst

Nederland

Cast

Celine Verbeeck, Caroline Stas, Phedra Vandenbergh, Marie Van Ongeval, Luc Mondelaers

Genre

Thriller, Horror, Zwarte Komedie

Duur

14 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

 • Director

  Nicole Tegelaar

 • Producer

  Frank van den Bogaart

 • Writer

  Nicole Tegelaar

Festivals

Night of the Short Film Antwerp, Imagine Film Festival

“Hoe zou het zijn als ik haar neus had – of haar lippen?”

Nicole Tegelaar

Regisseur Lippen

Binge-worthy, omdat:

 • De film de fascinatie over extreme vormen, die onze jacht op uiterlijke schoonheid soms aanneemt, naar een nieuw niveau tilt.
 • De film probeert dit grootse en clichématige thema van de schoonheidsindustrie in een klein en absurdistisch kader te plaatsen.
 • De film, hoewel het een ernstig thema heeft, geen stelling neemt en geen entertainmentwaarde verliest.

Over de film

Een kliniek voor plastische chirurgie werkt met een menselijke catalogus. In plaats van lichaamsdelen te perfectioneren met fillers of chirurgie, kunnen cliënten kiezen uit de neuzen en lippen van anderen. Degene met dit gewenste lichaamsdeel wordt opgespoord en ervan ontdaan.

Lily wordt het slachtoffer van deze kliniek. Nadat ze wakker wordt in een volledig zwarte kamer met verband om haar lippen, probeert ze te achterhalen wat er met haar gebeurd is. Vervolgens neemt ze op een bijzondere manier wraak.

‘Hoe zou het zijn als ik haar neus had – of haar lippen?’ Een vraag die ik mezelf best vaak stel. Ik ben gefascineerd door de extreme vormen die onze jacht op uiterlijke schoonheid soms aanneemt. Beautyvloggers die met vacuümpompen hun lippen tijdelijk vergroten, Instagrammoeders die hun kleuters dunner of knapper photoshoppen.”

“In Lippen probeer ik dit grootse en clichématige thema van de schoonheidsindustrie in een klein en absurdistisch kader te plaatsen, zonder stelling te nemen of entertainmentwaarde te verliezen.”

Over de maker

Nicole Tegelaar (1991) groeide op in Rotterdam en studeerde film aan de Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten (KASK) te Gent.Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?