Einzaam

Jeu is een oudere man die zijn vrouw heeft verloren aan COVID-19. Door de huidige situatie waar de wereld mee te maken heeft, is hij bang, durft hij de deur niet meer uit en ziet hij het leven niet meer zitten. Onverwachts staat er een meisje voor het raam.

makers

Paul Haans

Release datum

01 oktober 2021

Land van herkomst

Nederland

Cast

Jeu Stevens, Oryana Kouja

Genre

Drama

Duur

15 minuten

Taal gesproken

Nederlands

Crew

Festivals

Limburg Film Festival

"Eenzaamheid is iets waar je niet zo snel bij stilstaat, tot je er mee geconfronteerd wordt."

Paul Haans

Director

Binge-worthy, omdat:

  • De makers COVID-19 verwerkt hebben in een klein, mooi verhaal.
  • De acteurs amateurs zijn, maar aandoenlijke en overtuigende prestaties neerzetten.
  • De sfeer goed getroffen is.

Over de film

Jeu is een oudere man die zijn vrouw heeft verloren aan COVID-19. Door de huidige situatie waar de wereld mee te maken heeft, is hij bang, durft hij de deur niet meer uit en ziet hij het leven niet meer zitten. Onverwachts staat er een meisje voor het raam. Ze zwaait. Een bijzondere vriendschap begint. Als het meisje niet meer langskomt besluit Jeu om haar te gaan zoeken.

Regievisie

"Eenzaamheid is iets waar je niet zo snel bij stilstaat als je er niet mee geconfronteerd wordt," vertelt regisseur Paul Haans. "Met dit verhaal wil ik graag de confrontatie aangaan met het publiek, zeker nu in de snelle. veranderende wereld waar eenzaamheid sneller wordt gevormd. Het is van belang om hoop te houden en niet in een bepaald isolement te raken, dit is wat ik graag de kijker mee wil geven. In het verhaal vergroten we een aantal maatregelen die tijdens de crisis wellicht heel gewoon leken, maar nu - of in de toekomst - absurd kunnen lijken. Dit is een eigentijds verhaal met een oudere en jongere generatie. Hiermee willen we een breder publiek aanspreken."

Over de maker

Paul Haans maakte meerdere korte films, waaronder 44/45, Leven, Voor Galg en Rad en Gabriël. Zijn films wonnen internationale prijzen en werden veelvuldig vertoond in binnen- en buitenland.

Bekijk het profiel van Paul Haans

Je moet ingelogd zijn voordat je een review kan plaatsen.
Er zijn nog geen reviews voor deze short! Ben jij de eerste?

Stel een vraag aan de maker

Je moet ingelogd zijn voordat je een vraag kan stellen.
Er zijn nog geen vragen gesteld voor deze short! Ben jij de eerste?